Explora - Explorari RMN

RMN

Imagistica prin rezonanţă magnetică este o investigaţie care se foloseşte de un câmp magnetic şi de pulsuri de radiofrecvenţă pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului omenesc. În multe din cazuri, RMN oferă informaţii care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizată.

În timpul RMN, regiunea corpului care trebuie investigată, este plasată într-un aparat special care reprezintă un magnet uriaş. Informaţiile furnizate de RMN pot fi stocate şi salvate într-un computer. De asemenea, pot fi făcute poze sau filme, dacă situaţia o cere. În anumite cazuri se poate utiliza o substanţă de contrast pentru a vizualiza mai clar anumite structuri ale corpului.

RMN se efectuează pentru diagnosticarea anumitor afecţiuni ca tumori, sângerare, leziuni, afectări vasculare sau infecţii. Prin folosirea unei substanţe de contrast în timpul RMN, se pot vizualiza clar anumite ţesuturi.

Un RMN este indicat pentru:

  • regiunea cefalică (poate detecta tumori, anevrisme, sângerari la nivel cerebral, leziuni nervoase şi alte afecţiuni, ca şi cele cauzate de accident vascular cerebral; RMN poate de asemenea, detecta afecţiuni ale nervului optic şi globului ocular, ale urechilor şi nervului auditiv),
  • vasele sanguine (poate fi folosit pentru vizualizarea vaselor de sânge şi a circulaţiei sângelui prin vase, în acest caz purtând numele de angiografie prin rezonanţă magnetică; poate depista afecţiuni ale venelor sau arterelor, ca anevrisme vasculare, un cheag la nivel vascular sau ruptura parţială a peretelui vascular; uneori se foloseşte substanţa de contrast pentru vizualizarea mai clară a vaselor sanguine),
  • regiunile abdominală şi pelvină (poate depista diferite afecţiuni ale organelor abdominale ca ficat, vezică biliară, pancreas, rinichi şi vezica urinară; se foloseşte pentru depistarea tumorilor, sângerărilor, infecţiilor şi diferitelor obstacole; la femei poate vizualiza uterul şi ovarele; la bărbaţi se poate vizualiza prostata),
  • oase şi articulaţii (poate evidenţia afecţiuni ale sistemului osos sau articular, ca artrite, afecţiuni ale articulaţiei temporomandibulare, probleme ale măduvei osoase, tumori osoase, afecţiuni ale cartilajului, rupturi de ligamente sau tendoane sau infecţii),
  • coloana vertebrală (poate vizualiza discurile şi nervii coloanei vertebrale, putând diagnostica afecţiuni ca stenoza de canal vertebral, hernie de disc sau tumori de coloană vertebrală).

Tehnologia RMN SIGNA HDE 1.5T cu 4 canale generează imagini RM constante și fiabile de înaltă definiţie. Aplicaţiile exclusive și capacităţile de reconstrucţie asigură o viteză de generare a imaginilor, o rezoluţie şi un contrast excelente pentru toate aplicaţiile.

Echipamentul din dotarea centrului Explora permite realizarea diagnosticului imagistic prin obţinerea de imagini de cea mai înaltă calitate: imagini pentru sănătatea ta!